L’entorn

A Torre Ticó es respira l’amor i la passió pel camp i la natura dels nostres besavis, que van adquirir la finca al final del segle XIX. Tots dos eren amants de l’agricultura i hi van dur a terme interessants experiments amb fruiters i cereals.

És un espai idoni per passar-hi uns dies tranquils envoltat de natura. Des de casa mateix es poden fer passejades a peu o en bicicleta i gaudir del secà, del bosc de ribera (bultra) que ressegueix el riu Segre o bé dels diversos conreus de regadiu i fruiters.

Alguns dels espais peculiars de la finca són:

La piscina

La piscina, de 70 metres quadrats i envoltada de verd, és un dels espais imprescindibles de la finca, sobretot a l’estiu. A més de la frescor que proporciona l’aigua, hi ha dos racons ombrívols i suggeridors sota el salze i les pruneres bordes.

La roda

La Roda és un dels punts emblemàtics de la Torre Ticó. Construïda el segle XVIII, agafava l’aigua del canal i la portava a la torre. El 1920 el nostre besavi la va ampliar i va fer construir un aqüeducte per augmentar les terres de regadiu. És una de les sínies més grans de Catalunya.

El parral

És un passeig que fa un recorregut circular de 350 metres, amb més de 40 parres combinades amb perers i cirerers. Va ser dissenyat a la primera meitat del 1900 pels nostres besavis i alguna de les varietats de raïm que hi van plantar encara es conserven avui en dia.

Entre els mesos de setembre i octubre fem la verema i elaborem el nostre propi cava. 

El banc dels enamorats

Camp de la bassa

És un espai de creació recent i serà un altre lloc emblemàtic per deixar-se portar per la natura. És una bassa artificial d’uns 600 metres cúbics, envoltada d’àlbers, salzes, fruiters i pollancres.

Camí dels avellaners

És un passeig ombrívol que surt del Banc dels Enamorats i acompanya la sèquia fins als camps de fruiters de la finca. A més d’avellaners podem fruir de magraners, xops i plataners.

Camí del Segre

A 15 minuts de la casa, trobem El Camí del Segre, que és un camí que va de Balaguer al monestir cistercenc de Les Franqueses, sempre vorejant el riu. És una passejada agradable que ens permet gaudir de la bultra (les arbredes o els boscos que creixen a la ribera dels rius).

Que la casa estigui situada en aquest entorn tan especial fa que puguem acompanyar de prop la bellesa de la natura en les diferents èpoques de l’any: l’esclat de la florida dels fruiters a la primavera, la varietat de fruita a l’estiu, la paleta de colors a la tardor i el repòs de la terra a l’hivern.

Tot plegat fa que la Torre Ticó sigui un lloc especial, d’una bellesa sensorial que no et deixa indiferent.