Esports

Caminades, rutes en bicicleta, hípica, parapent, kayak,…

Amb una superfície de 1.733 quilòmetres quadrats, una població de més de 35.000 habitants i 30 municipis la Noguera, és la comarca més extensa de Catalunya, amb els municipis distribuïts en un territori d’una gran varietat territorial i paisatgística.

La seva orografia marca una clara divisió entre la part nord (Alta Noguera), i la meridional, (Baixa Noguera). A l’Alta Noguera destaca la majestuositat de la serralada del Montsec, amb les valls d’Àger i Meià i un seguit de serres intermèdies que acullen indrets d’impressionant bellesa. La Baixa Noguera ocupa un àmplia extensió de terres molt suaus regades per sèquies i canals.

De la gran varietat geogràfica i paisatgística en són responsables els rius que la travessen: el Segre i les dues Nogueres: la Ribagorçana, que li fa en bona part de frontera ponentina, i la Pallaresa, que s’obre pas per Terradets dividint la serralada del Montsec en el Montsec d’Ares i el Montsec de Rúbies. Els embassaments de Camarasa, Canelles, Santa Anna, Sant Llorenç de Montgai i Rialb configuren l’espai més gran d’aigües tranquil·les de Catalunya.

Balaguer és la capital de la comarca de la Noguera, que a la vegada és la comarca més extensa de tot el territori català.

Parapent a Àger
Escalada a Sant Llorenç Montgai
Piragüisme a Sant Llorenç Montgai
Excursions al congost de Mont-rebei
Congost de Mu
Volta al pantà de St. Llorenç de Montgai
Excursions pel Montsec

Cultura

Esports

Natura

Infantils