Natura

Secà, regadiu, congostos, plana, boira, riu, bosc mediterrani continental,…

Amb una superfície de 1.733 quilòmetres quadrats, una població de més de 35.000 habitants i 30 municipis la Noguera, és la comarca més extensa de Catalunya, amb els municipis distribuïts en un territori d’una gran varietat territorial i paisatgística.

La seva orografia marca una clara divisió entre la part nord (Alta Noguera), i la meridional, (Baixa Noguera). A l’Alta Noguera destaca la majestuositat de la serralada del Montsec, amb les valls d’Àger i Meià i un seguit de serres intermèdies que acullen indrets d’impressionant bellesa. La Baixa Noguera ocupa un àmplia extensió de terres molt suaus regades per sèquies i canals.

El paisatge d’aquestes vastes planures és ple del verd dels farratges, els cereals i els arbres fruiters. Entre els conreus de secà que predominen a la zona del Montsec i del Segre mitjà es troben l’olivera, l’ametller, la vinya i el blat.

De la gran varietat geogràfica i paisatgística en són responsables els rius que la travessen: el Segre i les dues Nogueres: la Ribagorçana, que li fa en bona part de frontera ponentina, i la Pallaresa, que s’obre pas per Terradets dividint la serralada del Montsec en el Montsec d’Ares i el Montsec de Rúbies. Els embassaments de Camarasa, Canelles, Santa Anna, Sant Llorenç de Montgai i Rialb configuren l’espai més gran d’aigües tranquil·les de Catalunya.

Balaguer és la capital de la comarca de la Noguera, que a la vegada és la comarca més extensa de tot el territori català.

Parc Astronòmic del Montsec (PAM)
Observació d’aus estepàries
Salines de Vilanova de la Sal
Estany d’Ivars i Vila Sana
Bodegues Costers del Sió (Balaguer)
Visita guiada a PÀMIES Hortícoles
Visita guiada per diferents productors de cervesa artesana

Cultura

Esports

Natura

Infantils