Torre Ticó

Casa rural amb piscina envoltada de conreus i fruiters.

Passa uns dies tranquils i gaudeix de la natura.

Molt ben situada per fer activitats culturals i esportives.

La casa pairal Torre Ticó està situada a 3 quilòmetres de Balaguer, a 25 quilòmetres de Lleida i a 15 minuts del Montsec. Això fa que sigui ideal per als qui volen fer activitats d’esport i natura, però també per als qui busquen una mica de pau. L’espai també és idoni per organitzar-hi tallers de tota mena: musicals, de taitxí i txikung, de ioga, de reconeixement de plantes…

A Torre Ticó es respira l’amor i la passió pel camp i la natura dels nostres besavis, Josep Ticó Rebert i Victorina Roig i Falguer, que van adquirir la finca al final del segle XIX.Tots dos eren amants de l’agricultura i hi van dur a terme interessants experiments amb fruiters i cereals. Algunes de les varietats de raïm que hi van plantar encara es conserven avui en dia.

L’entorn

La Torre Ticó és un espai idoni passar-hi uns dies tranquils envoltat de natura. És ideal per als qui busquen activitats d’esport i natura, però també per al qui prefereixen fer activitats de tipus més cultural.

Des de casa es poden fer passejades a peu o en bicicleta i gaudir de la bellesa essencial del secà, del bosc de ribera (bultra) que ressegueix el riu Segre o bé dels diversos conreus de regadiu i fruiters.

Casa dels músics

La casa dels músics, que antigament havia servit de masoveria i posteriorment va allotjar una branca de la família propietària, està adossada a la Casa Gran.

La conformen dues plantes i té una capacitat d’entre 7 i 10 persones segons es llogui o no amb la part adaptada per a persones amb mobilitat reduïda (habitació Aina).

El mirador

Apartament independent

El mirador és un apartament independent completament reformat. És a la segona planta de la Casa Gran, sota teulada i sense ascensor. Es tracta d’un espai diàfan amb dormitori i saló, cuina americana, bany complet i terrassa amb vistes sobre bona part de la casa i la finca.

La casa gran

La casa gran té tres plantes. La  planta baixa i la primera planta és on vivim i on lloguem 4 habitacions. A la segona planta hi ha l’apartament independent El mirador i una sala comunitària de lectura.

La part de la Casa Gran on vivim i compartim es conserva pràcticament igual a com la va deixar la generació anterior a la nostra, la qual, al seu torn, havia conservat part del mobiliari senzill que s’havia pogut salvar després de la Guerra Civil Espanyola, durant la qual la casa va ser confiscada per l’exèrcit nacional. Part del mobiliari es percep que ha estat construït artesanalment.

Contacte

Per a reserves o més informació:

Tel.: 973 449 145
Mòbil: 644 462 114
lacasadelsmusics@torreticobalaguer.cat

Adreça

Carretera C 12-F, km 165
25600 Balaguer · La Noguera

Mapa